Home

Waarom zou je een plissé hordeur moeten aanschaffen?

We kennen allemaal die vervelende, slappe en niet-functionerende hordeuren die niet alleen tot irritatie leiden, maar ook heel snel kapot gaan. Goedkoop is vaak duurkoop en dat geldt zeker voor bewegende dingen. Het is dan ook goed om voordat je tot de aanschaf van een hordeur overgaat eerst je goed te oriënteren wat de mogelijkheden en opties zijn.

 

Plissé hordeur

Een plissé hordeur is niet de goedkoopste optie om aan te schaffen, maar als je kijkt naar het aantal jaren dat je er van kunt profiteren zou het uiteindelijk wel eens de voordeligste optie kunnen zijn. Welke factoren spelen daarbij een rol?

 

Een plissé hordeur is van stevig materiaal is gemaakt. Daardoor gaat de hor niet snel kapot waardoor ongedierte toch nog je huis in kan komen. Bij dunnere horren zie je vaak binnen een jaar al gaatjes en gaten in de stof van de hor ontstaan. 

 

Veel horren sneuvelen omdat kinderen en dieren niet altijd door hebben dat er een hor in de deuropening zit. Bij de meeste horren betekent dat meteen het einde van hun werkzame leven. Een plissé hordeur schiet op zo’n moment uit de rails en kan daar eenvoudig in terug gestoken worden, waarna hij gewoon zijn taak weer oppakt. 

 

Daarnaast is een plissé hordeur makkelijk te openen en te sluiten door de manier waarop hij is gemaakt. Dit kost weinig kracht en behendigheid. Daarom kunnen ook kinderen dit zelfstandig doen. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor ouderen en mensen in een rolstoel. 

Een plissé hordeur heeft geen onderdelen die snel verslijten. Denk bijvoorbeeld aan een hordeur met magneetsluiting waarbij na verloop van tijd de magneet zijn kracht verliest. Daardoor kan de hordeur moeilijk te sluiten zijn maar kan deze ook opeens open gaan en het voor insecten mogelijk maken om je huis binnen te komen. Ook de katrol van een rolhor is aan slijtage onderhevig en kan een zeer korte levensduur hebben als deze vaak wordt geopend en gesloten. Dat gaat dubbelop als dit niet goed gedaan wordt, bijvoorbeeld omdat iemand er scheef aan trekt. 

 

Conclusie

Een plissé hordeur is dus een goede keuze in zeer veel situaties. Hoewel de aanschafkosten vaak hoger zijn dan andere opties gaat een plissé hordeur lang mee en is bestand tegen weersinvloeden en ongelukjes. Daardoor is het uiteindelijk niet alleen een voordelige keuze, maar ook tijdbesparend omdat je niet ieder jaar opnieuw een hordeur hoeft te installeren. Dat betekent dat kiezen voor een plissé hordeur ook beter is voor het milieu omdat je langer met je aanschaf toe kunt.  

 

Dit vind je misschien ook leuk