Home

De klok zal nooit verdwijnen

Er is in Nederland vrijwel geen ruimte of huis te vinden zonder dat je niet aan de tijd wordt herinnerd. Tegenwoordig hebben steeds meer mensen een smartwatch of een gewoon horloge en iedereen heeft natuurlijk op zijn of haar mobiele telefoon ook de tijd. Tijd is dan ook ontzettend belangrijk voor ons in de moderne samenleving en hoewel tijd altijd hetzelfde is gebleven lijkt het soms of het steeds schaarser wordt. 

 

De telefoon en het horloge zijn eigenlijk concurrenten van de klok, maar toch zien we nog overal klokken terug en blijft dit een product dat waarschijnlijk nooit zal verdwijnen, omdat de klok meer rollen vervult dan alleen de tijdsaanduiding. Er zijn dan ook klokken in ontelbare soorten stijlen en maten te verkrijgen. Een type stijl die we tegenwoordig veel terugzien in de klokkenwereld, zijn vintage of ook wel retro klokken. 

 

Wanneer een populair item uit een eerdere periode opnieuw wordt uitgebracht wordt er ook wel gesproken van “retro” of “vintage”

 

In diverse industrieën en productgroepen zien we van tijd tot tijd bepaalde trends en stijlen terugkomen die in een eerdere periode ook al populair waren. Zo zijn er bijvoorbeeld zeer veel modeobjecten, maar ook interieur attributen uit de jaren ‘50, ‘60 en ‘70 die opnieuw uitgebracht zijn en opnieuw in de mode zijn geraakt. In deze gevallen spreken we dan ook meestal van retro of vintage producten.

Tip: Retro Klok | Grote Retro Wandklokken Collectie

 

Ook op het gebied van klokken is dit iets dat regelmatig voorkomt. Er zijn dan ook diverse retro en vintage klokken te vinden op zowel de tweedehands markten, als ook splinternieuwe retro klokken die in een nieuwe versie zijn uitgebracht in de winkels en webshops. Vaak past een retro klok zeer goed in een modern interieur en geeft deze een bijzonder detail aan de uitstraling van de ruimte waarin de klok wordt geplaatst.

 

De retro flipover klok en de vintage koekoeksklok zijn op dit moment erg in trek

Retro en vintage klokken zijn beperkt tot een specifiek type klok. Er zijn namelijk diverse soorten retro klokken, zoals een retro-muurklok, maar ook bijvoorbeeld een retro tafelklok. Een flipover klok, waarbij de tijd wordt aangeduid door een soort kaarten die als een scorebord omvallen is een vintage klok die erg populair is. 


Uitgelicht: Vintage Klok | Grote Vintage Wandklokken Collectie

 

Dit type klok is uitstekend te gebruiken in de slaapkamer als wekker, maar past ook zeer goed in bijvoorbeeld de keuken, waarin deze ook nog eens gebruikt kan worden als kookwekker. Er zijn ook vintage klokken met een meer klassieke uitstraling, zoals bijvoorbeeld de eeuwenoude koekoeksklok die ook in meerdere Nederlandse huiskamers nog steeds terug te vinden zijn.

 

Dit vind je misschien ook leuk